Focul este unul dintre cele cinci elemente ale Naturii care a influentat evolutia societatii umane din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre.
Acesta este rezultatul unei reactii de combustie chimica, de obicei reactia dintre oxigenul aflat in atmosfera si un anumit material combustibil (ca de exemplu lemnul sau benzina).
Bineinteles ca lemnul sau benzina nu iau foc doar pentru ca sunt inconjurate de oxigenul din natura.

Pentru ca reactia de combustie sa aiba loc trebuie ca materialul combustibil sa ajunga la temperatura de aprindere.
Focul este un proces de oxidare a unui material combustibil, in urma careia rezulta caldura, lumina dar si diferiti produsi de reactie, precum dioxidul de carbon si apa.
Daca acesta se desfasoara fara control in timp si spatiu si produce pagube materiale si/sau pierderi de vieti omenesti poarta denumirea de incendiu.

Produsele Bonpet se bazeaza pe capacitatea acestora de a neutraliza reactiile de oxidare care au loc in procesul de ardere.

In acest mod incendiile sunt oprite.


Incendiile sunt clasificate in functie de natura materialelor sau substantelor combustibile prezente in spatiile afectate de incendiu si care pot fi implicate in procesul de ardere. 

Clasa A: incendii de materiale combustibile solide, in general de natura organica, a caror combustie are loc in mod normal cu formare de jar (lemn, hartie, haine, deseuri menajere, materiale plastice care nu se topesc la caldura etc.)

Clasa B: incendii de lichide inflamabile (benzina, petrol, vopsele, uleiuri materiale plastice care se topesc sub efectul temperaturii etc.)

Clasa C: incendii de gaze inflamabile (gaz metan, propan, butan, hidrogen, gaz de sonda, etc.)

Clasa F: incendii care implica medii de gatit (uleiuri si grasimi vegetale sau animale) in aparate de gatit


 E X A L  G R U P  s. r. l

                

      -  d i s t r i b u i t o r  a u t o r i z a t  - telefon 0722494951 | fax 0249431532 | e-mail office@exalgrup.ro
Bonpet_2_6810.JPG

Toate drepturile rezervate !
Exal Grup s.r.l. Romania
©2014